Winnaars_Regina_de_Groot_Axel_Geers

Axel Geers (18) van GC Broekpolder uit Barendrecht is de verrassende winnaar geworden van het Rijnmond Open Golf. Zowel Joost Ter Veld als Axel Geers wisten het baanrecord van Joost Luiten (69 slagen) op De Rottebergen te verbeteren. Bij de heren eindigden Rogier Mol en Sem Westdijk gedeeld tweede. Zij hadden over 3 ronden 222 slagen nodig en dat waren er 6 meer dan Geers.

Maarten Bosch, de winnaar van vorig jaar, kwam dit jaar niet verder dan de vijfde plaats. Zijn beste ronde toen – 73 – was nog altijd vier slagen verwijderd van het baanrecord op De Rottebergen, dat toen op naam stond van Joost Luiten.
Neerlands beste golfer is ambassadeur van de baan in Bergschenhoek en heeft zich als adviseur aan het Rijnmond Open Golf verbonden. Dit jaar is het baanrecord van Joost Luiten zelfs twee keer verbroken. De eerste keer door zijn naamgenoot Joost ter Veld, die voor zijn laatste ronde 68 slagen nodig had, 12 slagen minder dan zijn eerste ronde. De tweede keer een uur later door Axel Geers.

Het Rijnmond Open Golf had net als het Capels Youth Masters een gebrek aan dames en / of vrouwelijke topamateurs. Wellicht omdat het toernooi samen viel met het NK Matchplay in Lauswolt of omdat de prijzenpot de dames niet kon imponeren. Regina de Groot van golfclub de Merwelanden werd nummer 1, terwijl haar teamgenootjes Denise van Baaren en Valerie Fonhof de plaatsen 2 en 3 bezetten. Regina noteerde 253 slagen met een slotronde van 88.

Eric van Mieghem, de projectleider, sprak zijn lof uit over het groot aantal vrijwilligers van golfvereniging De Hooge Bergsche en de businessclub.

2011 In Cijfers

0
Deelnemers
0
Heren
0
Dames
Uitslagen 2011