Winnaars 2012

Op 25 en 26 augustus werd onder moeilijke omstandigheden – een stevige zuidwester en talrijke buien – de derde editie van het Rijnmond Open Golf toernooi gespeeld. Bij de heren was Joost ter Veld van GC Leeuwenberg na drie ronden de sterkste. Met een score van 223 (+16) nam hij de titel over van Axel Geers, die het toernooi in 2011 won.

Bij de dames was Regina de Groot van GC Merwelanden opnieuw de beste. Zij won het toernooi met exact dezelfde score als vorig jaar, 253 (+36).

Er werden geen lage scores gemaakt op Golfbaan de Rottebergen, de home course van Joost Luiten met veel hoogteverschillen. Op zaterdag en zondag scoorde geen enkele topamateur onder par.

Tweede bij de heren werd Casper Gevaerts van GC Broekpolder met 227 en de derde prijs was voor Rogier Mol van GC Merwelanden met 228.

Bij de dames leek het er op dat Regina de Groot haar titel met gemak zou prolongeren. Na de eerste ronde stond zij een straatlengte voor op de rest van het veld. Uiteindelijk bleek haar totaalscore 253 (+36) inderdaad de winnende, maar Annemiek de Langen van GC De Hooge Bergsche kwam met twee sterke rondes toch nog aardig in de buurt. Haar score van 258 was goed voor de tweede prijs.

Het succes van het Rijnmond Open Golf is volgens de organisatie te danken aan een hechte samenwerking tussen de exploitatiemaatschappij van Golfbaan De Rottebergen en golfclub De Hooge Bergsche.

In een persbericht zegt Jacqueline Lambrechtse, de interim directeur van de exploitatiemaatschappij: ‘Het Rijnmond Open begint na deze derde editie al een mooie traditie te worden. Het is dan ook leuk dat er zo veel enthousiaste deelnemers zijn, die graag elk jaar weer meedoen.’

Ajo Duymaer van Twist, voorzitter van De Hooge Bergsche: ‘Ook de eigen leden zijn heel positief. Door alle voorrondes en het toernooi zelf kan men een hele week nauwelijks op de baan terecht en desondanks staan de vrijwilligers in de rij om te helpen bij de organisatie. Ik vind dat prachtig om te zien en ik hoop dat er nog vele succesvolle edities van het Rijnmond Open zullen volgen.’

‘Ik ben echt heel blij dat ik voor de tweede keer het Rijnmond Open gewonnen heb en zal mijn titel zeker volgend jaar weer verdedigen’, zegt winnares Regina de Groot. ‘Hopelijk doen er dan ook wat meer dames mee, want het is een goed georganiseerd en ook heel gezellig toernooi. De baan is niet de makkelijkste, maar hij is wel heel uitdagend met echte killing greens. Ik houd ervan!’

2012 In Cijfers

0
Deelnemers
0
Heren
0
Dames
Uitslagen 2012