De Projectleider

Vanaf december 2012 ging het projectteam van het Rijnmond Open vol goede moed van start om de editie 2013 weer tot een succes te maken. Het vernieuwde projectteam raakte al snel op elkaar ingespeeld. We leerden elkaar beter kennen wat de samenwerking ten goede kwam.

Dat deel van het projectteam dat zich bezig hield met de sponsorwerving moest er hard aan trekken aangezien het nog steeds geen gemakkelijke tijd was voor het vinden van sponsors voor het evenement. Dankzij een hele goede hoofdsponsor en uiteraard de vele andere sponsoren kon editie 2013 doorgang vinden. Ook de vrijwilligers, allen leden van de golfclub, meldden zich weer massaal aan. Onder hen bestaat onderhand zo’n goede band dat zij het Rijnmond Open niet willen missen. 

De leden van het projectteam die de wedstrijdleiding verzorgden, hebben veel werk verzet om een goed deelnemersveld tot stand te brengen en alle deelnemers een kans gegeven aan de voorronden deel te nemen. Onder zeer goede weersomstandigheden konden de voorronden op 19 augustus van start gaan gevolgd door de Business Trophy op vrijdag 23 augustus. 

De apotheose op zaterdag 2 4en zondag 25 augustus leverden weer mooie winnaars op. Bij de dames Regina de Groot en bij de heren Maarten Bosch. Het bijzondere van de prijsuitreiking was dat Joost Luiten, ondanks zijn drukke agenda als golfprofessional, tijd had vrijgemaakt om de prijzen uit te reiken en bij de nazit gezellig met een ieder een praatje maakte en op de foto ging. 

Ik wens het projectteam van 2014 heel veel succes en maak er een mooie editie 2014 van.

Jacqueline Lambrechtse
projectleider 2013.

De Pers

WinnaarsDe vierde editie van het Rijnmond Open Golf toernooi is gehouden op Golfbaan de Rottebergen, de baan waar Golfclub de Hooge Bergsche speelt. Bijna 130 deelnemers deden afgelopen week mee aan het strokeplay-toernooi van Rijnmond voor topamateurs.

Joost Luiten reikte de prijzen uit, samen met de wethouder van sport van Lansingerland, Ruud Braak, en voorzitter Ajo Duymaer van Twist.

Joost Luiten over het toernooi: ‘Het Rijnmond Open is ook dit jaar weer een goed georganiseerd toernooi op een prachtige baan. De deelnemers gaan hier echt een uitdaging aan.’

Bruto toernooi
De beste 24 heren en beste zes dames waren op basis van hun handicap direct geplaatst voor het finaleweekend op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. De cut voor deze directe plaatsing lag dit jaar bij de heren op handicap 5,1 en bij de dames op handicap 8,8.

Overige deelnemers speelden van maandag 19 augustus tot en met donderdag 22 augustus een kwalificatieronde waarvan nog eens 26 heren en 6 dames doorgingen naar de finaledagen.

Op zaterdag speelden de deelnemers twee keer 18 holes. Na deze ronden stond bij de heren Maarten Bosch met twee ronden van 75 en 74 op één slag voorsprong op Joost ter Veld. Bij de dames had Angie Nguyen met twee ronden 85 en 85 een voorsprong van twee slagen op Annemiek de Langen.

Zondag bleef Maarten Bosch ook goed spelen waardoor hij zich na twee jaar weer winnaar van het Rijnmond Open Golf mag noemen. Met een ronde van 73 versloeg hij zondag de baanrecordhouder en de winnaar van vorig jaar, Joost ter Veld.

Bij de dames kwam Regina de Groot, de winnares van de afgelopen twee edities, met een ronde 78 binnen. Hiermee liet zij Angie Nguyen en Annemiek de Langen achter zich en schreef zij voor de derde keer op rij het Rijnmond Open Golf op haar naam.

Bij de heren werd Remy Ceulemans derde en bij de dames Annemiek de Langen.

Tijdens de eerste ronde van het toernooi maakte Karel Henkelman op hole 4 een hole-in-one. Hij ontving een replica van de auto die te winnen was voor een ace op hole 13.

Netto toernooi
Voor de spelers die zich niet wisten te kwalificeren voor het finaleweekend maar wel de beste netto score hadden neergezet tijdens de kwalificaties, vond zondagochtend het netto toernooi plaats. Winnaar van het netto toernooi werd Huib van Laviere met een netto score van 73. Op de tweede plaats eindigde Wouter van Asten en derde werd Erik van der Does.

Voor de sponsoren werd op vrijdag 24 augustus het bedrijfstoernooi van het Rijnmond Open Golf gehouden. De winnaar van de Rijnmond Business Trophy 2013 is: GGN/HCC geworden.

Tientallen vrijwilligers van Golfbaan de Rottebergen/Golfclub de Hooge Bergsche hadden zich ingezet om van het toernooi een groot succes te maken.

Ajo Duymaer van Twist, voorzitter van De Hooge Bergsche: ‘Ook de eigen leden zijn heel positief. Door alle voorrondes en het toernooi zelf kan men een hele week nauwelijks op de baan terecht en desondanks staan de vrijwilligers in de rij om te helpen bij de organisatie. Ik vind dat prachtig om te zien en ik hoop dat er nog vele succesvolle edities van het Rijnmond Open zullen volgen.’

‘Ik ben echt heel blij dat ik voor de tweede keer het Rijnmond Open gewonnen heb en zal mijn titel zeker volgend jaar weer verdedigen’, zegt winnares Regina de Groot. ‘Hopelijk doen er dan ook wat meer dames mee, want het is een goed georganiseerd en ook heel gezellig toernooi. De baan is niet de makkelijkste, maar hij is wel heel uitdagend met echte killing greens. Ik houd ervan!’

2013 In Cijfers

0
Deelnemers
0
Heren
0
Dames
Uitslagen 2013