Rijnmond Open 2014

IMG_0269Na een zinderende finale bij zowel de dames als de heren zijn Roelof Rijnhout en Lotte Hoekstra tot winnaar van de 5e editie van het Rijnmond Open het toernooi uitgeroepen.

De vijfde editie van dit golftoernooi voor topamateurs op de mooiste golfbaan van de regio Rotterdam is zeer succesvol verlopen. Mede dankzij de vele sponsoren is het toernooi van een hoog niveau. Ondanks een aantal zware regenbuien en zo nu en dan wat onweer is er goed gescoord door de deelnemers en heeft de baan de goede conditie van de greens en fairways kunnen behouden.

In totaal hebben 144 heren en 27 dames deelgenomen. Na een zinderende finale bij zowel de dames als de heren zijn Lotte Hoekstra en Roelof Rijnhout tot winnaar van de 5e editie van het Rijnmond Open Toernooi uitgeroepen. Naast het bruto toernooi, was er ook een netto toernooi waarvan Bas Ranzijn de winnaar is geworden.

Voor de sponsoren werd op vrijdag 23 augustus het bedrijfstoernooi van het Rijnmond Open Golf gehouden. De winnaar van de Rijnmond Business Trophy 2014 is: De Heraut / Leon van den Berg

Tientallen vrijwilligers van Golfbaan – Golfclub de Hooge Rotterdamsche hadden zich ingezet om van het toernooi een groot succes te maken.

Ajo Duymaer van Twist, voorzitter van De Hooge Rotterdamsche: ‘Ook de eigen leden zijn heel positief. Door alle voorrondes en het toernooi zelf kan men een hele week nauwelijks op de baan terecht en desondanks staan de vrijwilligers in de rij om te helpen bij de organisatie. Ik vind dat prachtig om te zien en ik hoop dat er nog vele succesvolle edities van het Rijnmond Open zullen volgen.’

Uitslagen bruto-toernooi

Heren:

1e plaats heren: Roelof Rijnhout (230)
2e plaats heren: Remy Ceulemans (231)
3e plaats heren: Thomas Wassenaar (234)

Dames:

1e plaats: Lotte Hoekstra (252)
2e plaats dames: Angie Nguyen (254)
3e plaats: Regina de Groot (257)

In totaal hebben 144 heren en 27 dames deelgenomen aan het Rijnmond Open. De beste 24 heren en 6 dames hadden zich rechtstreeks voor de finale geplaatst. De overige deelnemers hebben door middel van kwalificatiewedstrijden gedurende de week nog een plek kunnen veroveren in het finale-weekend. Hiervoor hebben zich uiteindelijk nog eens 24 heren en 10 dames gekwalificeerd.

Uitslagen Netto-toernooi

Naast het bruto-toernooi, was er ook een netto tournooi waar 24 spelers aan hebben deelgenomen die zich net niet hadden geplaatst voor de bruto wedstrijd. Als gevolg van de vele regen, heeft het netto tournooi zich afgespeeld over 16 holes en vanaf de gele teebox.

1e plaats: Bas Ranzijn ( 59)
2e plaats: Jose Helder (61, met een betere 2e 9)
3e plaats: Coobus Kneefel (61)

 

2014 In Cijfers

0
Deelnemers
0
Heren
0
Dames
Uitslagen 2014