Rijnmond Open 2016

De zevendede editie van dit golftoernooi voor top amateurs op de mooiste golfbaan van de regio Rotterdam is zeer succesvol verlopen. Mede door de vele sponsoren was het toernooi van een hoog niveau.

rog rbt bal 7 Een toernooi dat zich 7 dagen lang mag verheugen in grote belangstelling van golfliefhebbers uit de regio. In totaal hadden zich 153 deelnemers ingeschreven. De 30 spelers (24 heren en 6 dames) met de laagste handicap plaatsten zich rechtstreeks voor de slotrondes, de overige deelnemers konden zich in een aantal voorrondes kwalificeren voor de zaterdagrondes. De weergoden waren het toernooi dit jaar gunstig gezind.

Vrijdag: de Business Trophy

Vrijdags is van oudsher de dag van alle sponsoren die dit toernooi mogelijk maken. Zij speelden met elkaar om de Rijnmond Business Trophy. Dit jaar werd de Trophy veroverd door Lunatech b.v.
met 47 Stableford punten. De sponsoren brachten met elkaar een bedrag van € 1.000,- bijeen
voor het Hospice Lansingerland, een bijna-thuis-huis dat mensen met een levensverwachting van zo’n 3 maanden of korter in een huiselijke omgeving een waardig levenseinde biedt. Dit bedrag ontvangt Hospice Lansingerland op woensdag 12 oktober a.s. tijdens de Galawedstrijd van de Business Club tegelijk met het bedrag dat op al hun Golf4Business wedstrijden is ingezameld.

De winnaars

De ranglijst na de twee rondes op zaterdag beloofde een spannende finale.
De nummers 1 wisten hun positie echter bekwaam te verdedigen. Bij de heren verdedigde Quint Koppers, van de Koninklijke Haagse Golf & Country Club zijn koppositie en kwam op een eindtotaal van 224. Zijn voorsprong op de runner-up was 6 slagen. Na afloop toonde hij zich enthousiast over de baan met zijn “snelle greens”.
Lotte Hoekstra (van Golfclub De Hooge Rotterdamsche) ging bij de dames rond in 84 slagen, de beste ronde van zondag, en zij kwam uit op een totaal van 251 slagen. Zij liet daarmee de concurrentie
5 slagen achter zich. Ook zij was erg positief over de baan: “De baan ligt er geweldig bij! De laatste tijd ga ik met golfen erg goed vooruit, ik ben zelfs uitgenodigd om dinsdag het Nationaal Open te spelen, hoe gaaf is dat!”.
De kampioenen van dit jaar kregen uit handen van de burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, hun trofee uitgereikt.
 

Hier de overige winnaars en de uitslagen.

Uitslagen bruto-toernooi

Heren:

1e plaats: Quint Koppers (224)
2e plaats: Dimitri Klein (230)
3e plaats: Erik Budel (231)

Dames:

1e plaats: Lotte Hoekstra (251)
2e plaats: Angie-Trang Nguyen (256)
3e plaats: Daniëlle van der Weiden (273)

In totaal hebben 133 heren en 21 dames deelgenomen aan het Rijnmond Open. De beste 24 heren en 6 dames hadden zich rechtstreeks voor de finale geplaatst. De overige deelnemers hebben door middel van kwalificatiewedstrijden gedurende de week nog een plek kunnen veroveren in het finale-weekend. Hiervoor hebben zich uiteindelijk nog eens 24 heren en 10 dames gekwalificeerd.

Uitslagen Netto-toernooi

Naast het bruto-toernooi, was er ook een netto tournooi waar 24 spelers aan hebben deelgenomen die zich net niet hadden geplaatst voor de bruto wedstrijd.

1e plaats: Taco de Jonge (70)
2e plaats: Bas Ranzijn (73)
3e plaats: Richard Schrama (76)

 

2016 In Cijfers

0
Deelnemers
0
Heren
0
Dames
Uitslagen 2015