Rijnmond Open 2018

Op golfbaan De Hooge Rotterdamsche vond de 9e editie van het Rijnmond Open Golf, hét golftoernooi voor topamateurs, plaats. Een toernooi dat zich 7 dagen lang mocht verheugen
in grote belangstelling van golfliefhebbers uit de regio. In totaal hadden zich 135 deelnemers ingeschreven. Van de 135 deelnemers plaatsten 18 spelers (15 heren en 3 dames) met de laagste handicap zich rechtstreeks voor het finaleweekend. Dit jaar lag de cut bij de heren en dames op 91. In totaal speelden 51 heren en 9 dames in het finaleweekend twee 18-holes rondes strokeplay op zaterdag en een ronde op zondag.

Vrijdag: de Business Trophy

Vrijdag is de dag voor alle sponsoren die het Rijnmond Open Golf toernooi mogelijk maken.
Zij speelden met elkaar om de Rijnmond Business Trophy. Dit jaar werd de Trophy veroverd door Insinger Gilissen en Van Sikkelerus & Ray met een monsterscore van 47 punten. Hilarisch waren de tiny cups op hole 14 (ter grootte van een waxinelichtje) en speedgolf, een combinatie van snelheid en golf, op hole 7. Het doel van speedgolf is om in zo min mogelijk aantal slagen én in de snelste tijd de hole te spelen. De flight

Finaleronde

De eerste deelnemers van de finaleronde strokeplay sloegen op zondag om 08.30 uur af. De drie best geplaatsten van de zaterdag, Martijn van der Steen (hcp. 0,3), Thomas Drenth (hcp. 0,6) en Nick Cornielje (hcp. 1,9) vertrokken als laatste flight. De laatste dames-flight die zondag van start ging bestond uit de top 3 dames: Lotte Hoekstra (hcp. 3,7) , Jennifer Sepers (hcp. +1,5) en Annemieke Campo (hcp.5,0).

De winnaars

Ondanks de barre omstandigheden tijdens de 2x 18 holes op zaterdag bleven de scores onder die van 2017. Bij de heren was de finale extra spannend, met zelfs kans op een play off. Uiteindelijk bleek dat niet nodig en ging Martijn van der Steen er met de winst vandoor. Bij de dames zegevierde Jennifer Sepers met een score die ruim onder de 2017-score lag! De winnaars (die beiden voor de eerste keer aan dit toernooi deelnamen) ontvingen vele prijzen en gaan o.a. op golfreis naar Castro Marim Golf in Portugal. In hun dankwoord zegden zij beiden toe om volgend jaar terug te komen op de 10e editie van het Rijnmond Open (19-25 augustus 2019) om hun titel te verdedigen. De kampioenen kregen uit handen van de burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, hun trofee uitgereikt.

Hier de overige winnaars en de uitslagen.

Uitslagen bruto-toernooi

Heren:

1e plaats: Martijn van der Steen (218 slagen)
2e plaats: Nick Cornielje (223 slagen)
3e plaats: Johan Sepers (228)

Dames:

1e plaats: Jennifer Sepers (230 slagen)
2e plaats: Denise van Raalte (257 slagen)
3e plaats: Angy T Nguyen (257 slagen)

Senioren Klassement

Naast het bruto-toernooi, was er ook een netto tournooi waar 14 spelers aan hebben deelgenomen die zich net niet hadden geplaatst voor de bruto wedstrijd.

1e plaats: Eric Brommert (244 slagen)
2e plaats: John Weber (251 slagen)
3e plaats: Annemiek de Langen (261 slagen)

2018 In Cijfers

0
Deelnemers
0
Heren
0
Dames