Golfbaan De Hooge Rotterdamsche (voorheen De Rottebergen), ‘homecourse’  van Golfclub de Hooge Rotterdamsche en Joost Luiten, is een schitterende 18 holes golfbaan gelegen in het Hoge Bergse Bos in het Rottemeren gebied. De heuvels van het Hoge Bergse Bos vormen een unieke omgeving. Deze zijn in de jaren zestig ontstaan door de stort van bouw- en sloopafval. Daarna is het volledig ingericht voor de actieve recreant.

De Rottemeren 
De Rottemeren is een stelsel van verbredingen van de rivier de Rotte gelegen tussen de A12 in het noorden, Bleiswijk in het westen, Zevenhuizen in het oosten en Oud Verlaat in het zuiden. De Rottemeren zijn ontstaan toen na de drooglegging van de omliggende polders dit water als hoge boezem ging functioneren. Door inklinking en vervening van het gebied liggen de Rotte en de Rottemeren een stuk hoger dan de polders. Aan de oostzijde van de Rottemeren staat een molenviergang die tot 1952 de afwatering van de polders ten oosten van de Rottemeren verzorgde.

Rond de Rottemeren is een recreatiegebied met een omvang van 900 hectare aangelegd. Het omvat de recreatieterreinen Bleiswijkse Zoom bij Bleiswijk, Hoge Bergse Bos en Lage Bergse Bos tussen Rotterdam en Bergschenhoek, de Zevenhuizerplas, de Zevenhuizer Zoom en het Nessebos bij Zevenhuizen. In het noorden sluit het gebied aan op het Bentwoud.

Google Wegenkaart

Route

Uw browser kan de <a title=”Routenplaner Falk” href=”http://www.gofalk.com/routenplaner/routeplanner.jsp” data-mce-href=”http://www.gofalk.com/routenplaner/routeplanner.jsp”>Routeplanner Falk</a> jammer genoeg niet weergeven.

Overzicht