Winnaars RijnmondOpen 2010

vlnr Dylan Boshart, Valerie Fonhof, Maarten Bosch, Denise Baaren, Bram Bobbe, Conny de Wolff, Dennis Stekelenburg, Ger Reckweg en Frank Heideman.

Maarten Bosch is de geschiedenis ingegaan als de winnaar van de eerste editie van het Rijnmond Open Golf strokeplay kampioenschap op golfbaan De Rottebergen.

Bosch had voor de drie ronden 225 slagen nodig: 75-73-77.

In een spannende finale versloeg de twintigjarige Rotterdammer zijn flightgenoten Dylan Boshart (tweede met 228) en Frank Heideman (derde met 232).

Maarten Bosch is geen onbekende bij golfbaan De Rottebergen en de daar spelende vereniging De Hooge Bergsche. Vijf jaar geleden begon hij in Bergschenhoek met golf en dit seizoen kwam hij voor de eerste keer in competitieverband voor het eerste herenteam van hoofdklasser Broekpolder uit.

Dylan Boshart is bij die club zijn teamgenoot en hij laatste begon eigenlijk als de grote favoriet aan het toernooi. Boshart heeft namelijk een handicap + 2.0.

Boshart kwam totaal uit op 228. In de derde en laatste kwam hij tot een score van 83 en dat was bij lange na niet voldoende om Maarten Bosch te kloppen.

De golfer, die doordeweeks werkzaam is in het schildersbedrijf van zijn vader, speelde de finaleronde in 77 slagen en maakte daarmee zijn achterstand van drie slagen, die hij in de eerste twee ronden op zaterdag opliep, ruimschoots goed.

De score van 77 was nog altijd zes slagen meer dan het baangemiddelde en acht meer dan Joost Luiten op wiens naam al jaren het baanrecord staat. De organisatie van het Rijnmond Open Golf strokeplay kampioenschap had gehoopt dat de score van Luiten zou worden verbeterd, maar zoals de professional zelf al had voorspeld, waren er veel hoge scores op de baan in Bergschenhoek.

Bij de dames was Valerie Fonhof van GC Oude Maas de beste. Zij behaalde een score van 269 en bleef daarmee Denise Baaren (De Merwelanden) en Conny Wolf (De Hooge Bergsche) ruim voor. Fonhof was zondag ook nog eens jarig: ‘Ik had mij geen beter verjaardagscadeau kunnen wensen.’

0
Deelnemers
0
Heren
0
Dames
Uitslagen 2010